dijous, 10 de febrer del 2011

Com crear un arxiu PDF?


Logo d'Adobe PDF

Avui en dia hi ha moltes eines que ens poden ajudar a crear un arxiu pdf. Per fer-ho cal tenir present que en primer lloc hem de crear  el document amb algun programa, per exemple el PowerPoint i un cop fet això crearem la seva versió PDF. De les moltes maneres que hi ha en destaquem tres.

1- Si l'arxiu l'has creat amb Microsoft Office en una versió 2007 o superior, aquest ja incorpora la possibilitat de crear pdf. cal anar al botó office i ho trobarem dins "Anomena i desa"
2- Podem instal·lar una impressora en el sistema que ens doni la possibilitat d'imprimir un arxiu en format pdf. En aquest cas l'arxiu el generarem a través de les opcions d'impressió del propi programa. Un programa que proporciona una bona impressora gratuïta és “IlovePDF”. El podeu descarregar de http://www.softcatala.org i podeu veure un petit tutorial a: http://www.neoteo.com/crear-pdf.neo

3- El programa per excel·lencia que ens permet crear i també modificar pdf's és l'Adobe Acrobat. És un programa de pagament i permet múltiples opcions. Es pot comprar a http://www.adobe.com

Al crear un arxiu pdf, és important tenir present l'ús que li donarem a aquest arxiu. No és el mateix crear un arxiu per ser visualitzat a una web que crear  un arxiu per imprimir en una impremta. Cal conèixer les opcions que ens donen els programes per realitzar aquestes tasques.

Per llegir o imprimir arxius pdf el més habitual és utilitzar la versió gratuïta Acrobat Reader